Curs 2022-2023. Som-hi!

2022 09 06 INICI CURS 1 Comencem un altre curs, el 2022-23, més aviat que mai, el 7 de setembre, i sense les restriccions que ens havia marcat la COVID els darrers dos cursos. Un curs que comencem uns 130 professors per poder atendre els prop de 1200 alumnes que es formaran a l’Institut Jaume Huguet enguany.

Per començar, us volem explicar les novetats d’aquest curs.

Instal·lacions

Durant l’estiu, hem fet una sèrie de millores al centre: s’han pintat els passadissos i el gimnàs, s’ha iniciat la segmentació de la calefacció per tal de millorar-ne l’eficiència energètica i s’han fet obres de millora al taller de soldadura.

Nous estudis

Enguany iniciem un nou cicle formatiu, el CFGM d’Excavacions i sondatges, que capacitarà els alumnes per fer excavacions per a l'extracció de recursos minerals o per a la construcció d'obres subterrànies i a cel obert, perforar per fer sondatges de prospecció minera i d'investigació geotècnica, tot muntant i mantenint les instal·lacions i la maquinària i aplicant la legislació de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals. Té una durada de 2.000 hores distribuïdes en dos cursos acadèmics.

A més, s’iniciarà el segon curs de l’FP bàsica i del CFGS de Transport i logística.

Nous currículums

Els alumnes de 1r de Batxillerat comencen el curs amb un nou currículum i amb una nova distribució de les matèries optatives, igual com els de 1r i 3r d’ESO; en tots dos casos, però, s’està a l’espera de les instruccions definitives: per exemple, l’alumnat que enguany comença el Batxillerat haurà de fer una Selectivitat competencial, però encara no es tenen els models d’exàmens. 

Som-hi!

Aquest és el títol del projecte que duen a terme aquests primers dies de curs els alumnes de 1r d’ESO i que els ajuda a introduir-se en la nova etapa educativa, i a conèixer els companys i el nou centre.

​Som-hi, doncs, tots plegats, amb el curs 2022-23! ​Esperem que sigui molt profitós per a tota la comunitat educativa que forma l'Institut, ja que #TotsSomJaumeHuguet!

(Vídeos d'inici de curs aquí)