Primer consell assessor d'empreses de Fabricació Mecànica

2022 06 13 Consell assessor empreses 2 ret

Avui l’Institut, fruit del treball en xarxa de la FASE3, crea i estableix el primer Consell Assessor d’Empreses amb la Família de Fabricació Mecànica. Serà un òrgan de trobada i reunió dels diferents sectors productius, socials i professionals del territori que convergeixen en els interessos comuns de la formació professional de caràcter industrial. Té com a finalitat establir les sinergies necessàries entre els diferents sectors amb la finalitat d’enriquir tant la formació que s'ofereix des del centre com de donar resposta a les necessitats que des de les diferents entitats es plantegin.

L’Institut ha constituït aquest Consell Assessor d'Empreses del CFGS de Fabricació Mecànica amb les empreses AMES de Montblanc, Essity de Puigpelat, Europastry de Sarral, i Kellogg’s i Reiter de Valls. L’organització ha anat a càrrec de la responsable d'Empresa FP del centre Neus Budesca, juntament amb l’equip directiu, encapçalat pel director, Josep Maria Soler; la cap de Departament de Mecànica, Irene Teruel; el cap de Departament de Manteniment, Héctor Zazo, i el tutor de dual de la família de Mecànica del centre, Francesc Guivernau.

Josep Maria Soler i Neus Budesca han donat a conèixer el nou catàleg de serveis del centre amb les certificacions ISO que recentment s’han aconseguit; a més a més,  s'ha explicat i concretat el funcionament del Consell Assessor, els objectius del qual seran millorar i incrementar la col·laboració i les aliances amb les empreses.

En el decurs de la reunió han sorgit temes molt interessants com l’interès en la implantació d'un cicle de grau mitjà, el foment de la vocació industrial des de l'ESO,  el foment i la captació de talent femení en la indústria, la participació en accions conjuntes del centre i les empreses, etc. 

Després de la reunió, s’han visitat les instal·lacions del centre amb les empreses participants. 

Agraïm a les empreses l’aportació d'idees i la posada en comú de les necessitats del seu sector i esperem que aquest Consell sigui una bona eina per treballar aquest important perfil professional.

 2022 06 13 Consell assessor empreses 1