Taller d'espionatge i cibervigilància

2021 11 10 ESPIONATGE 2 El 10 de novembre es va fer al nostre centre un taller d'espionatge i  cibervigilància al qual van assistir els alumnes de 2n curs del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes. Va ser impartit per un monitor d’INCIBE durant quatre hores. INCIBE és l’Institut Nacional de Ciberseguridad, un organisme depenent del Ministeri d'Economia i Empresa d'Espanya a través de la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital. 

En la primera part de la sessió, es va presentar el concepte espionatge i ciberseguretat, definicions de pirates informàtics (white hat, grey hat black hat), atacs de ciberseguretat (Man in the middle  (MITM), software i tècniques d'espionatge i introducció a la criptografia. 

En empreses per comprovar la ciberseguretat, organitzen per equips: blue team (defensa dels possibles atacs)  i red team (experts de seguretat que intenten infiltrar-se i ataquen tot el que poden del blue team).

En la segona part del taller, la part pràctica, es van veure diferents tipus de programari per fer espionatge i cerca d'informació, i uns exercicis molts pràctics que entre tots van resoldre amb èxit.  Els van donar consells sobre publicacions a les xarxes per evitar ser espiats i advertiments sobre què es legal o no en el món de l’espionatge. 

El formador va remarcar que és una de les professions més demanades actualment. El taller va ser molt pràctic i col.laboratiu entre els alumnes.