Taller sobre ciberseguretat

2021 11 08 ciberseguretat 3 El passat 8 de novembre els alumnes de 2n curs del CFGS d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX) i els de 1r del CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma (DAM), van participar en un taller sobre ciberseguretat que va ser impartit per un monitor d’INCIBE durant quatre hores. INCIBE és l’Institut Nacional de Ciberseguridad, un organisme depenent del Ministeri d'Economia i Empresa d'Espanya a través de la Secretaria d'Estat per a la Societat de la Informació i l'Agenda Digital. 

En la primera part de la sessió, va presentar el concepte de ciberseguretat, definicions de hackers (white hat, grey hat black hat), atacs de ciberseguretat (Man in the middle- MITM), conceptes de xarxes i botnets, i eines com nmap per escanejar ports.

També els explicà que les empreses, per comprovar la ciberseguretat, s’organitzen per equips: blue team (defensa dels possibles atacs)  i red team (experts de seguretat que intenten infiltrar-se i ataquen tot el que poden del blue team).

En la segona part del taller, es va fer la part pràctica: van trobar i demostrar com piratejar una Raspberry Pi, i després van fer exercicis pràctics. 

El formador remarcà que és una de les professions més demanades actualment en el camp de la informàtica. El taller va ser molt engrescador i motivà molt els alumnes.