Xerrada sobre drogues

Van venir dos membres de l’associació Reto a la esperanza a explicar-nos la seva experiència personal com a consumidors des de l’adolescència.

Un dels testimonis va explicar-nos que va començar a consumir-ne als 8 anys, i que fins i tot va arribar a robar a la seva família i als seus amics per poder comprar drogues; en aquest cas, el seu pare també era drogoaddicte. En canvi, l’altre noi provenia d’una família on no hi havia antecedents de consum de drogues, però ell mateix va començar a consumir alcohol i drogues als setze anys. Actualment, ambdós s’han recuperat i no en consumeixen, però recorden la seva adolescència com un període molt complex de la seva vida.

Després d’explicar-nos la seva experiència, vam poder formular-los preguntes sobre la seva vida i els efectes que les drogues els havien provocat. Els seus testimonis van ser realment impactants: a nosaltres mateixos i a la resta de companys ens va impressionar que les drogues poguessin generar efectes tan devastadors, i també que el fet de consumir-les pugui provocar que perdis, temporalment, la gent que t’envolta, la família i els amics.

Nerea Rodríguez, Sergi Sanvidal, Anna Ávila i Marta Babot- 1r de Batxillerat