Intel·ligència artificial

Moreno, que és Doctor en Enginyeria Informàtica, i treballa al Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, va explicar a l’alumnat d’informàtica els sistemes de la Intel·ligència Artificial en què actualment s’està treballant: els d’entreteniments, recomanadors, d’aprenentatge, domèstics, d’automoció, etc.

Els explicà les característiques de cadascun i els posà alguns exemples destacats com ara:

-Sistemes d’entreteniment: la companyia IBM amb el deep blue va guanyar la màquina contra l’humà a escacs; la companyia Google, amb l’Alpha Go, un computador que autoaprèn a jugar al Go (un joc asiàtic) en tres dies; la màquina Libratus, que juga a pòquer, o l’ordinador Watson d’IBM, que pot guanyar en concursos de coneixements de TV sense connexió a Internet.

-Sistemes d’aprenentatge: l’empresa Amazon promou els assistents personals (organitzadors d’agendes personals); el programa SIRI , que van poder comprovar que té una gran rapidesa de resposta a les preguntes que li feia el professor Moreno.

-Sistemes recomanadors que són útils sobretot en botigues com Amazon ja que els algorismes d’intel·ligència artificial ens ofereixen productes com a recomanats en funció dels nostres gustos, compres fetes o últimes cerques.

-Sistemes domèstics: ús d’aparells electrodomèstics que són intel·ligents, com ara neveres, rentadores o forns que ens permeten fer la llista de la compra en funció dels productes que tenim a la nevera, o bé un forn, que s’engega per fer una pizza un cop l’has tret de la nevera. També els parlà dels robots amb braços que poden cuinar i organitzar la cuina (netejar, etc.) sense la intervenció humana.

-Sistemes d’automoció: cotxes que poden ser conduïts sense la interacció humana. 

Finalment, també els parlà de les smart cities (ciutats intel·ligents) i de l’”Internet de les coses”, uns conceptes que ja són una realitat i que resultaren molt atractius per als alumnes ja que consideraren que la xerrada va ser molt interessant per donar-los una perspectiva del futur que ens depara el món de la informàtica.

 

intel artif

 

intel artif 3

 

intel artif 2

 

intel artif 4

 

intel artif 6