FP dual del CFGS de DAM

2022 12 01 DAM 27 DUALS curs 22 23

Alguns dels 27 alumnes de 2n del CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma (DAM) que enguany fan la formació en centres de treball (FCT) en modalitat dual us volen explicar la seva experiència en aquesta modalitat.

Actualment, hi ha força demanda d'alumnes en dual per part de les empreses del sector informàtic i cada cop hi ha més alumnes que poden acollir-s’hi, segons la tutora d’aquest cicle, Neus Budesca. 

Aquí en teniu les experiències:

"Estic fent FP dual a FM Logistic i estic molt agraït per l’oportunitat que se m'ha donat. A l'empresa puc posar en pràctica els meus coneixements de programació web, la gestió de bases de dades i el disseny d'una pàgina. Estic agraït en gran part a l'empresa per la llibertat que em dona, tant en la forma de treballar com en la creativitat que se m'ha ofert. L'experiència que he tingut ha sigut molt positiva des del primer dia, i estic molt content amb l'empresa"  (Jordi Alsina, FM logistic)

"Com a consell, recomanaria que tots els alumnes que tinguin l'opció de fer dual, que ho facin. És una gran oportunitat per treballar en una empresa i aplicar tot allò après de manera pràctica i real. Durant aquest temps a Inetum, he après a treballar en grup, amb nous llenguatges que no es fan a classe. També he après a treballar amb les tecnologies que es fan servir a l'empresa, i amb això també entens com s'estructuren els projectes. L'únic punt negatiu de fer dual és haver de combinar-ho amb els estudis, ja que estàs de dilluns a divendres treballant; amb tot, és una cosa que un pot assumir sense gaires complicacions. En conclusió, l'FP dual és una gran oportunitat per aprendre més i agafar més experiència en el sector."  (Kevin Balladares, Inetum)

Estic fent el dual a Inetum, una empresa multinacional que es dedica a la digitalització per  millorar el funcionament de les empreses; a cada persona li toca un projecte diferent que permet aprendre el funcionament dels projectes. Trobo que és interessant ja que és una manera diferent d’aprendre sobre el que estàs estudiant  (Rachid El Jaghdal, Inetum)

Fer FP dual és una molt bona oportunitat, tant per guanyar experiència laboral com per millorar en l'àmbit personal. Cada dia vas aprenent més com funciona l'empresa, com avançar amb els projectes que et proposen, com treballar en equip. Vas aprenent de la gent i també fas que la gent aprengui de tu, malgrat que sembla massa feina estudiar i treballar trobo que val la pena fer FP dual ja que també surts amb experiència d'un any i això t'obre moltes portes en el món laboral. (Arnau Ferré, VallsGenera)

Personalment valoro la manera com s'imparteixen les classes, pràctiques i properes al que farem a l'empresa, gens teòriques i monòtones, que era el que jo associava a «anar a classe». I també m'ha agradat molt l'oportunitat de la formació dual, en el meu cas, a l'empresa BASF. M'està tocant posar en pràctica molt del que s'ha treballat a classe; per exemple, he fet algunes intervencions en el disseny i desenvolupament de bases de dades, he treballat en el manteniment i la millora de rendiment de diversos equips informàtics, en la gestió d'arxius i usuaris del servidor, i he fet tasques de manteniment d'una aplicació interna desenvolupada al sistema gestor de ticketing com és ServiceNow. (Víctor Giménez, BASF)

Les pràctiques en dual a l'empresa m'estan semblant una bona experiència, sobretot per tot l'aprenentatge de noves tecnologies, llenguatges de programació i metodologies en l'àmbit de la programació. El fet de treballar en equip i en un entorn laboral, fa que aprenguem a moure'ns en aquests ambients de feina. El més satisfactori, per a mi, és aconseguir tota l’experiència i treballar del que m'agrada. (Guillem Magriñà, Inetum)

L’oportunitat de fer dual està sent una experiència molt favorable. Veus la realitat que hi ha darrere del que aprens a classe. Poses en pràctica tot allò que has fet al cicle. Hi ha cops, o millor dit la majoria de vegades, aprens coses noves. És fantàstic ja que et permet aprendre i, a la vegada, poses en pràctica els teus coneixements com a informàtic. En experiència pròpia soc programador. Al principi em dedicava a fer de tot; absolutament. Ara, a mesura que vaig agafant tècnica, faig feines més concretes; en aquest cas, gran part de la meva jornada la dedico a desenvolupar o mantenir programari. Estic molt content a l’empresa on estic, ja que em valoren com un més i hi aprenc molt. La convivència entre els caps i els altres treballadors és molt bona; sempre hi ha bon rotllo. Recomano fer FP dual al 100%; és una oportunitat molt profitosa. (Eric Pons, BQAIT SMART, SL)

A AMES hi ha molt bon ambient laboral i es permet fer horaris flexibles. Les meves pràctiques abarquen diferents departaments (automatismes, manteniment, enginyeria, etc.)   (Eusebi Popa, AMES Montblanc)

La meva experiència a FP dual és, sense cap mena de dubte, una de les millors. El millor que m'emporto són tots els coneixements adquirits durant tot aquest temps i, sobretot, l'experiència que he aconseguit treballant tots aquests mesos. Alguna persona, en plantejar si fer FP dual o no, es pot tirar enrere en pensar que treballes i estudies al mateix temps. La veritat és que les hores de la feina i les hores de classe estan molt ben repartides. A més a més, sortim de classe dues hores abans per poder fer aquesta feina. Crec que l'opció d'FP dual és una de les millors maneres de fer les pràctiques del cicle, ja que tots aquells alumnes que ja es vulguin incorporar al món laboral ho podran fer de forma molt senzilla gràcies a l'experiència obtinguda. (Arnau Roig, Infordisa )

M'agrada l'empresa on estic ja que em dona l’oportunitat de treballar amb noves eines, llenguatges i amb professionals de perfils i especialitzacions diferents. El projecte on estic assignat està bé ja que he pogut veure com es fa des de zero un projecte i quins costos té. (Pau Robusté, Inetum)

Estic fent el dual en un hospital. Al departament d'informàtica hi ha un bon ambient laboral i comprenen que soc estudiant i que tardaré més temps a comprendre alguns conceptes.  Tenen un sistema informàtic complex, amb servidor, base de dades, Webservice i enllaços a diferents aplicatius. Estic desenvolupant el primer aplicatiu web amb Python (amb el framework de Django).  (Iker Tintor, Pius Hospital)

Estic fent les pràctiques a Viewnext, una empresa de desenvolupament d'aplicacions ubicada al Tecnoparc de Reus. Allà vaig poder-hi fer un curs de formació els primers mesos, que després vaig poder aplicar en un projecte on ara estic treballant. De moment no fa gaire temps que el faig, però ja he pogut treballar amb companys que fa anys que desenvolupen software i això m'ha ajudat molt a mi, tant aquí com en el meu futur professional. Crec que fer el dual és una molt bona idea, ja que et permet integrar-te més dins l'empresa, ja que són uns 9 mesos de pràctiques i, si al final la teva idea és començar a treballar, doncs està molt bé. A part, fent dual, cobres per fer les pràctiques i és una ajuda que va molt bé. (Héctor Vallvé, ViewNext)