Associació de Mares i Pares d'Alumnes

La junta actual de l'AMiPA està presidida per la Sra. Dolors López.  

Horari: L’AMiPA es reuneix mensualment a l’oficina que té a les instal·lacions del centre. Aquest curs un membre de l'AMiPA restarà al centre el primer dimarts lectiu de cada mes a les 19.30h.

Telèfon: 977 60 35 60

Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Podeu conèixer les novetats al blog de l'AMiPA

 

Les primeres notícies de l'Associació són del dia 6 d'agost de 1977. En aquella data, el governador civil de Tarragona va aprovar els estatuts de la Asociación de Padres de Alumnos y Ex-Alumnos del Centro Nacional de Formación Profesional de 1º y 2º Grado, José Mª Fábregas. Més tard, el 26 d'octubre de 1977, en el decurs de la primera assemblea general de l'APA, es constituïa la primera Junta, presidida per José Mª Güell Rodríguez. La resta de membre eren: Rosa Cuadras Lax, en qualitat de vicepresidenta; Francisco Bofarull Gené,  secretari; Juan Montserrat Guasch, tresorer, i tretze vocals més. Durant aquells anys, la Junta formava una gran pinya amb el claustre de professors i la direcció del centre amb la vista posada en les obres de construcció del nou edifici. La primera pedra es col·locà el 30 de gener del 1980. El 23 d'octubre d'aquell mateix any es redactà el Reglamento de Régimen Interno i el 3 de novembre següent l'Institut canviava de nom: Instituto Politécnico de Formación Profesional.

Per les Decennals de l'any 1981, s'inaugurà simbòlicament el centre nou. Els grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls, la Coral Espinavessa, la banda de la Creu Roja i diverses colles sardanistes intervingueren en aquest acte d'inauguració, que es completà amb un vi d'honor. En una reunió de la Junta de l'Associació, celebrada el dia 5 de febrer de 1981, es feia avinent que l'APA del centre havia estat distingida per la Generalitat de Catalunya com a Associació exemplar i que, en un article publicat a La Vanguardia pel Sr. Llorens, es deia que l'Institut ocupava el 2n lloc d'APAs, després de la dels Salesians de Barcelona. L'edifici nou obria les portes pel mes de maig de 1981. Tenia un esplendorós menjador escolar. Com a anècdota, cal dir que el primer menú costava 180 pessetes, sense beguda. Durant els primers mesos d'aquell any 81, la Junta de l'APA va dirigir una carta al director del centre per sol·licitar el canvi de nom de l'Institut, perquè passés a denominar-se "Alt Camp", però la iniciativa no va ser acceptada.

Durant el curs 1982-83, l'APA –que fins llavors invertia pràcticament tot el pressupost en el centre i, bàsicament, en el menjador escolar– va començar a fer les primeres activitats diversificades: va organitzar una excursió de fi de curs i uns cursos de Pre-FP, per als alumnes que finalitzaven la bàsica. Fins i tot va estar a punt de finançar, en part, la formació d'una tuna d'estudiants, tot i que la proposta no va tirar endavant. Pel mes de desembre de l'any 1982 va comprar els primers ordinadors de l'Institut. Quan aquell curs estava a punt d'acabar-se, la Junta de l'APA va fer els primers intents per constituir una Federació d'APAs de Valls i comarca, que hauria d'anomenar-se Federación de Asociaciones de Padres de Alumnos de l'Alt Camp, però no tingué gaire èxit malgrat que ja s'havien redactat uns estatuts, s'havia format una Junta Rectora, s'havia obert un compte corrent, etc.

El 2 d'abril de 1983, la junta va redactar l'acta de la reunió totalment en català. A partir de llavors s'hi ha continuat redactant.

Pel gener de 1985, a petició de l'AAEET (Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'Escola de Treball), es munta una mampara de separació, al local de l'APA, per encabir-hi els estudis de Ràdio Capital de l'Alt Camp. Aprofitant el Decret 202/1987, de 19 de maig, del Departament d'Ensenyament i seguint unes trobades i consells de la FAPAC, el 10 de maig de 1988, l'APA redacta uns estatuts nous, actualitzats del tot i en català.

Per l'abril de 1987, l'APA editava el número 0 de la revista Casa Nostra, de la qual en van sortir set números.

Durant la dècada dels 90, una nova Junta de l'APA, amb aires renovadors pren un caire més obert i participatiu, tant per part dels alumnes com per part dels pares: es programent activitats ben diverses com ara escola de pares, gimnàstica per a adults, excursions de fi de curs, etc. Els alumnes reben aportacions de diners per a les seves festes de Sant Joan Bosco. L'APA patrocina concursos de dibuix, esports, etc. De cara al centre, també subvenciona activitats programades dins el Pla d'Acció Tutorial, com ara cursos de perfil professional per als alumnes que entrin o passin a 2n grau i activitats esportives. A més a més, es destinen partides de diners molt més importants per al manteniment de la biblioteca, per a la creació de l'aula d'àudiovisuals i per a altres necessitats puntuals que l'Administració no cobreix amb el pressupost que assigna al centre.

Durant el curs 1996-97, la reforma educativa contempla que al nostre Institut s'incorporin els alumnes d'ESO i planteja a la junta uns nous objectius. S'hauran de diversificar les activitats i partides pressupostàries de cara a sortides culturals, com ara visitar museus i paratges, per familiaritzar alumnes i pares d'FP amb els d'ESO. Aquestes sortides cada vegada més, tenen un gran èxit participatiu. També s'organitzaren colònies per a 1r d'ESO, parcialment finançades i aportant-hi els monitors corresponents.

El pas d'Institut Politècnic de Formació Professional a Institut d'Educació Secundària va obligar l'APA a modificar altra vegada els Estatuts. En Assemblea Extraordinària va decidir que es diria Associació de Pares d'Alumnes de l'Institut d'Educació Secundària José Mª Fábregas.