Jornada de Literatura Catalana

2020 02 19 JORNADA LIT CAT 1 Alumnes de 2n de Batxillerat van participar en una Jornada de Literatura Catalana. Es va fer el 19 de febrer a la Facultat de Filologia del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, i hi van particitar els alumnes que cursen que fa l’optativa de Literatura Catalana  . 

Per començar el matí van assistir a dues conferències de professors de la Facultat al voltant de dues de les lectures de la matèria: Feliçment, jo soc una dona de M. Aurèlia Capmany, a càrrec de la Dra. Montserrat Palau i Visions & Cants de Joan Maragall, a càrrec del Dr. Magí Sunyer.

Després d’esmorzar participaren en dos tallers ben motivadors: el primer, amb el títol “A la poesia a través del hip hop” els va portar a rapejar una estona a partir de poemes ben coneguts de la literatura catalana del segle XX i, el segon, “Descobrint la Maria Aurèlia Capmany”, consistí en una visita al fons bibliogràfic de l’escriptora que està dipositat al CRAI de la URV i en una gimcana per conèixer millor vida i obra de l’escriptora que hauran de treballar aquest curs en una de les lectures obligatòries.