Visita a Cardona

Aprofitant les competències que treballen durant el desenvolupament del projecte, el 14 de febrer, van visitar un dels millors exemples de vila medieval que hi ha a Catalunya, Cardona i, especialment, van fer una visita guiada al castell, on hi ha la col·legiata romànica de Sant Vicenç i la Torre de la Minyona.

La sortida es va completar amb la visita al Parc Natural de la Muntanya de Sal, on l'alumnat va conèixer la formació d’aquesta estructura geològica tan singular i, fins i tot, va poder fer un tast dels diferents tipus de sal que hi ha a les coves de la muntanya.

Mentre passaven un dia fora de les aules, els alumnes van observar sobre el terreny com s'organitzava la defensa d'una vila medieval, i es van poder fer una idea millor sobre el repoblament de la Catalunya Vella i la formació dels comtats catalans.

Tot plegat els va servir per agafar idees per a la recreació històrica medieval que han de dur a terme, aquest divendres 21 de febrer, a la Plaça de l'Oli de Valls, com a producte final del projecte.