Visita a l’exposició de Vicente Rodes

Els alumnes de 1r d’ESO d’Educació Visual i Plàstica, els de l’optativa de 4t d’ESO de Dibuix, i els de 1r i 2n de Batxillerat que cursen Dibuix artístic, van visitar l’exposició “Vicente Rodes Aries: l’estudi del Natural. De l’Acadèmia al Romanticisme”. Aquesta és una mostra itinerant coproduïda juntament amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i dedicada a un dels pintors més valorats de la primera meitat del segle XIX. El pintor està vinculat familiarment a Valls a través de la família Moragues, que ha facilitat molta obra per poder ser exposada.

Els alumnes van fer una visita guiada per l’exalumna del centre Anna Roca, que va consistir en una explicació de l’obra de l’artista, la seva vinculació i relació amb Valls, els diferents aspectes tractats en les obres exposades: treballs acadèmics, retrats, obra preparatòria i obra acabada. Després de contemplar les obres de Rodés van fer una part més pràctica consistent en un taller de retrat. Tot escoltant i posant en pràctica les explicacions de com es pot fer un retrat tenint en compte les proporcions preses amb els dits i les mans, els alumnes van fer un retrat molt simple però amb aquells aspectes que determinen que et treball estigui ben plantejat des de bon principi.

Com a extensió de la visita de l’obra de Rodés, després, a classe, treballaran el retrat amb una nova experiència i uns coneixements interessants.

 

rodés 1

 

rodés 3

 

rodés 2