Sortida d’Informàtica a Reus

Primer han visitat les instal·lacions del complex d'emergències 112 i després han fet una visita guiada per una part de la Ruta Modernista de Reus.

En arribar a la seu del 112 han recorregut les d’instal·lacions del centre acompanyats d'un responsable del departament d'Informàtica, i això els ha permès de conèixer bé el funcionament dels diversos departaments i, especialment, han pogut estudiar com es tracten les dades rebudes pel que fa a la seguretat. El guia també els ha explicat com es gestionen les peticions d'urgències entre els diversos cossos que hi ha representats a l'edifici: Mossos d'Esquadra, Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil, Emergències Mèdiques i Policia Local.

Aquest centre és únic i pioner a Europa pel que fa a la gestió, de manera integral, de les emergències entre els diferents cossos i organismes implicats en la Protecció Civil i les emergències. A més, els han explicat que aquest complex està dissenyat de manera ecosostenible, per aprofitar tant l’energia solar com l’aigua de la pluja, i que s’hi utilitzen materials no perjudicials per al medi ambient.

A continuació, han fet la Ruta Modernista de Reus on han pogut gaudir i conèixer una part dels edificis i monuments més emblemàtics del Modernisme del nostre país. A més, també la ruta els ha portat a l’esglèsia Prioral de Sant Pere, l’Ajuntament i el Teatre Fortuny on el guia els ha explicat les característiques més importants d’aquest moviment cultural.

 

112 reus 4

 

112 reus 5

 

112 reus 2

 

112 reus 1