Rethink, Reuse, Recycle

La Mireia Fernández March, l’Anna López Martínez, la Cèlia Moncosí Aubia, la Mar Oller Sigró, la Muntsa Porta Bordell, l’Eloi Singla Milian i la Marina Vidal Garriga, van anar a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona, el 26 de març, per participar en una interessantíssima experiència: la 4ª edició de la competició europea de debat que forma part del projecte Apqua de la URV. Enguany es va centrar en el tema “Rethink, Reuse, Recycle: how would you shape a sustainable future with plastics and petrochemicals?”

Durant el matí, es van preparar: els van ensenyar estratègies per parlar en públic, per persuadir, per tenir èxit en un debat estructurat; tot en anglès. A la tarda tingué lloc el debat pròpiament dit, en què a cada participant se li va adjudicar quina posició havia de defensar, independentment del que pensessin.

Aquesta iniciativa, que es porta a terme a diversos països de la Unió Europea, neix amb la finalitat de promoure la pràctica del debat com a recurs per desenvolupar habilitats de comunicació en els joves i estimular la tolerància i el respecte a plantejaments diversos, competències que considerem vitals avui en dia per a una ciutadania constructiva i responsable. Suposa també una oportunitat perquè els estudiants adquireixin coneixement sobre temes d’actualitat relacionats amb la indústria i per fer que la ciència i la tecnologia siguin més tangibles, accessibles i directament relacionades amb la seva vida quotidiana.

 

debat anglès 6

 

debat anglès 5

 

debat anglès 7

 

debat anglès 4

 

debat anglès 1