Leonard Ruiz, Premi d'Innovació Docent

El Leonard havia cursat els seus estudis de Batxillerat aquí i també va fer-hi l'estada del màster de professorat durant el curs passat.

El premi es va lliurar, el passat dimecres 23 d’octubre, en el marc de la VIII Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari, organitzada per ENGINYERS BCN i el Grup de Recerca i Innovació en la formació tecnològica-ENG-BCN. Aquestes jornades, organitzades i patrocinades pel Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i Grup de Recerca i Innovació en la formació tecnològica-ENG-BCN, tenen l’objectiu de valorar i premiar la millor recerca d’innovació portada a terme en el món de la docència.

Al llarg de la jornada, un total de quatre estudiants del Màster Universitari de Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes i professors d’instituts de secundària van exposar els seus treballs davant d’un tribunal format per professors i catedràtics de la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) i del col·legi d’Enginyers BCN.

Aquest any, a diferència d’altres edicions, el tribunal va decidir lliurar dos primers premis al millor treball de fi de màster. El primer va ser lliurat al vallenc Leonard Ruiz, de la Universitat Rovira i Virgili, i el segon es va entregar a l’alumna de la UPC, Anna Miranda.

Leonard Ruiz va fer el projecte d’investigació docent a l’Institut Jaume Huguet de Valls, realitzant una proposta d’innovació amb la creació i ús d’un nou material per als alumnes de Formació Professional del Cicle Superior en Robòtica Industrial. D’aquesta manera, redissenyant i adaptant la Unitat Formativa sobre servo-accionaments, es va treballar en un material més intuïtiu per fer front a les dificultats d’aprenentatge, millor per gestionar els problemes d’espais i més econòmic que l’ús d’un taller amb maquinària industrial.

Durant la cerimònia, Miquel Darnés, degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, va remarcar la importància que té la innovació en les aules. D’altra banda, F. Xavier Villasevil Marco, president de la Comissió Ensenyament d’ENGINYERS BCN, va donar èmfasi en el fet de despertar la curiositat dels alumnes mitjançant un recull de citacions de personatges famosos.