Eva Magaña, premi de recerca

Enguany s'ha lliurat ja el II Premi Josefina Cardó de recerca de Batxillerat en l'àmbit social i humanístic, i el guardó que ha obtingut l’Eva són 500 euros en metàl·lic més la col·lecció completa de Valls i la seva història; la tutora del treball fou la professora Elisenda Armengol, del Departament d’Orientació de l’Institut, que també ha estat reconeguda amb un premi de 200 euros.

L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc el 15 de juny, a dos quarts de 8 del vespre, a la Sala d'Actes de l'Institut d'Estudis Vallencs i fou presidit per Xavier Salat, president de l’IEV; Martí Barberà, en representació de l'Ajuntament de Valls, i Mateu Montserrat, en nom de la Diputació de Tarragona. L'Eva va estar acompanyada per la tutora del treball, Elisenda Armengol; el director de l'Institut, Jordi Tuset, i la seva família.

El treball guanyador es titula “Comparació dels models educatius del Camp de Tarragona” i parteix d’un dubte personal de l’Eva: com que ella provenia d’una escola rural ZER, es preguntà de quina manera s’estructuraven la resta d’escoles del Camp de Tarragona amb tipologies diferents (concertades, públiques urbanes, públiques rurals, ZER, privades...). Per això, va comparar les característiques dels ensenyaments en, almenys, un model de cadascun d’aquests tipus d’escoles.

El II Premi Josefina Cardó de recerca de Batxillerat en l'àmbit social i humanístic és promogut per l'Institut d'Estudis Vallencs, i reconeix la dedicació dels estudiants de la comarca en la recerca i difusió d'informació sobre temàtica de l'Alt Camp; s’hi poden presentar treballs de recerca fets a tots els instituts de la comarca. A més, també reconeix la tasca dels docents en el foment del pensament crític i el desenvolupament de les competències dels alumnes. El jurat d'aquesta convocatòria va estar format per Bernd Georg Theilen, catedràtic del Departament d'Economia de la URV; Mateu Montserrat, representant de la Diputació de Tarragona; Jordi París, historiador i director del Museu de Valls, i Lluís Frago, professor del Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona.

Enhorabona, Eva i Elisenda!

 PREMI EVA 1

 

PREMI EVA 2

 

PREMI EVA 3

 

PREMI EVA 4