Viatge a París

2022 03 27 PARÍS vosgues6

Del 23 al 27 de març, els alumnes de l'optativa de francès de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat van fer una sortida cultural i lingüística a París.

El primer dia van visitar el Parc de Buttes Chaumont (on es trobaven les antigues pedreres d'extracció de guix i de pedra per a la construcció dels immobles parisencs). Després de dinar, van visitar la Basílica del Sagrat-Cor i van passejar pel barri bohemi de Montmartre, amb les típiques botigues de records i les places dels pintors. També van aprofitar per passar per la pastisseria en la qual estan basats els dibuixos animats de la Lady Bug i, finalment, van veure Le Moulin Rouge de nit, amb les característiques lluminàries espectaculars. 

El segon dia, els alumnes van gaudir de la magnificència del Château de Versalles i dels jardins, on també van poder fer un picnic instal·lats a la gespa del Gran Canal. Durant la tarda, van continuar passejant per París: el pont d'Alexandre III, la plaça de la Concòrdia -on van ser guillotinats Lluís XVI i Maria Antonieta-, van pujar pels Camps Elisis fins a l'Arc de Triomf, i van baixar a veure la Tour Eiffel il·luminada.

El tercer dia va ser el torn del Museu del Louvre, on van veure, entre d'altres pintures i escultures, la Mona Lisa, i de la Sainte-Chapelle, la capella gòtica plena de vitralls on estan representades diverses escenes de la Passió de Jesucrist i que fou el palau dels reis de França del segle X al segle XIV. Després de dinar al barri llatí, els alumnes van descobrir tot passejant l'Hôtel de Ville (Ajuntament de París), el Centre d'art Georges Pompidou, la plaça de la font d’Stravinsky i el barri comerciant de Châtelet-Les Halles.

El quart dia van visitar la Tour Eiffel i van pujar fins a dalt de tot, cosa que els proporcionà una visió aèria de tot París. A la tarda, van passejar per la plaça i el barri on es troben totes les botigues més luxoses de París, la Place Vendôme, i on hi ha el Ministeri de Justícia, i passaren també per l'Òpera Garnier i per la Sala de concerts Olympia (una de les més famoses de París).

El cinquè i últim dia, alumnes i professors van veure la Bastilla (icona de la Revolució francesa on s'acabà amb la monarquia absoluta), i van passejar per un dels mercats més grans: el mercat de la Bastilla. També van passar per davant de la Sala Bataclan, on el 13 de novembre de 2015 hi va haver un atac terrorista, i van anar cap a la Place des Vosges, una de les places més boniques de la ciutat, on van poder visitar la casa de l'escriptor romàntic Victor Hugo. Després de dinar, alguns dels alumnes van anar a veure l'estadi del PSG, el Parc dels Prínceps, i la resta del grup va visitar el cementiri du Père Lachaise, on hi ha enterrades figures importants del segle XIX i XX com Honoré de Balzac, Colette, Oscar Wilde o el cantant Jim Morrison.

Han estat cinc dies intensos i meravellosos a París, on els alumnes han visitat la ciutat sota un cel blau i assoleiat, però sobretot perquè han practicat la llengua francesa i la cultura del país. Ens hi veuran ben aviat!