Projecte Mòbils.edu

2019 11 15 MÒBILS EDU TACEl 14 de novembre, l’Institut va assistir a l’acte d’inici oficial del Projecte Mòbils.edu. Durant l’acte, al qual assistí el professor Josep Lluís Cañadilla en representació de la nostra Comissió TAC, el conseller d'Educació, Josep Bargalló; la directora general d'Innovació, Mar Camacho, i la regidora d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez, van entregar l'identificador de centre ModulsEdu a tots els centres educatius del programa.

L'Institut participa en aquest projecte, que promou el Departament d'Educació i que compta amb el suport del Consell Escolar de Catalunya. Hi participen 60 escoles i instituts d'arreu de Catalunya; a Valls, hi participen també l'Escola Baltasar Segur i l'Institut Narcís Oller.

El projecte està focalitzat en la innovació metodològica que suposa l'ús dels dispositius digitals mòbils en els processos d'ensenyament-aprenentatge a 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d'ESO. El nostre institut, que fa molts anys que ha introduït les tecnologies digitals a l'aula, farà extensiu aquest projecte a tots els nivells educatius: ESO, BAT i CF. La Comissió TAC serà el grup que l’impulsarà.

Mòbils.edu es durà a terme en tres anys. En el primer any, cada centre concretarà les activitats a realitzar; en el segon, les durà a terme, i en el tercer, avaluarà el projecte. A l'Institut Jaume Huguet, no ens ve de nou l'ús de dispositius mòbils a l'aula ja que el professorat els utilitza per portar la gestió d'aula, comunicar-se amb els membres de la comunitat educativa, recollir evidències en format de fotografia o vídeo, etc. L'alumnat els utilitza per consultar el calendari amb els deures, consultar el material proporcionat pel professorat al Moodle o Classroom, fer cerques a internet, comprovar el resultat d'un càlcul, captar imatges i vídeos per realitzar un treball, utilitzar la geolocalització per fer un seguiment de l'activitat física, etc. D'aquesta manera aconseguim que el nostre alumnat adquireixi les competències digitals que li permetin desenvolupar-se en un món digital.

El nostre projecte es basarà, fonamentalment, en la consolidació i millora de les activitats que ja estem duent a terme al centre, en la incorporació de noves propostes en relació als avenços tecnològics, en l’extensió de l’ús dels dispositius mòbils i en la participació de les famílies.

Si voleu més informació del projecte, podeu consultar aquesta pàgina web  i veure aquest vídeo

 

2019 11 14 MÒBILS EDU

 

2019 11 14 MÒBILS EDU tots