#Som8deMarç

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones vam organitzar activitats per lluitar per la igualtat de gènere. 2020 03 09 BANCS LILA  En primer lloc, ens vam adherir a la campanya "T'ho estàs perdent" de suport a l’esport femení.

Per això vam fotografiar noies del centre que practiquen algun esport i es van penjar els cartells en diverses parets dels passadissos. Aquesta campanya la van posar en marxa, el passat mes de gener, el Consell Audiovisual de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Secretaria General de l'Esport amb l'objectiu de fomentar l'esport femení en els mitjans de comunicació. Ja des d’un bon començament, s’hi van sumar molts mitjans de comunicació, clubs esportius i centres d’ensenyament com nosaltres.

Per altra banda, dilluns 9 de març, es van pintar de color lila quatre bancs del pati. L’Espai Lila, que és la comissió mixta formada per professorat i alumnat que treballa per la igualtat a l’Institut, va ser l’encarregada de posar de color lila els bancs com a símbol de reivindicació feminista. La regidoria d’Acció comunitària, participació i igualtat de l’Ajuntament de Valls va col·laborar en aquesta acció.

Finalment, tots els grups de l’Institut van llegir la Declaració Institucional del 8 març #NoCallis #Som8deMarç, en la qual es posa en valor la igualtat entre dones i homes com a valor fonamental.

A més, durant la setmana, l’Institut vam preparar altres accions per visibilitzar les dones:

-xerrada sobre Marie Curie

-la dona a l'FP, a través de Twitter

-llegeix en lila!