Marie Curie, científica

2020 03 04 marie curie

"Marie Curie, una dona avançada al seu temps" #Som8deMarç

En el marc de les celebracions del Dia internacional de les Dones, avui, 4 de març, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat han assistit a la xerrada de la Dra. Carme Aguilar, professora de la Facultat de Química de la URV al voltant de la figura de la científica Marie Curie.

"Marie Curie, una dona avançada al seu temps" ha servit per parlar de la trajectòria de Madame Curie i, sobretot, per conèixer les dificultats que va haver de superar durant la seva vida com a dona, molts cops amagada darrere de la figura del seu marit, Pierre Curie, que sempre la va defensar i va lluitar pels seus drets com a dona. De fet, ell va dir que no volia el Nobel si no li donaven a ella també, i va lluitar amb les idees de la societat del seu temps, que pensava que una dona casada s'havia de quedar a casa malgrat els seus coneixements, tal com va passar amb la dona d'Einstein.

Finalment, la Dra. Aguilar ha remarcat la importància de l'esforç i la constància que s'han de tenir per assolir els reptes que ens proposem de cara al futur.

  

2020 03 04 marie curie 2