Receptor de ràdio FM digital

Dins de l’àmbit de l'optativa de Tecnologia a l'Institut, els estudiants de 4t d'ESO s’han embarcat en un projecte que no només posa a prova les seves habilitats tècniques, sinó que també estimula la seva capacitat per resoldre problemes i la seva perseverança.

El projecte consisteix en la construcció d’un receptor de ràdio FM digital. Mitjançant aquesta iniciativa, els alumnes han tingut l’oportunitat d’aprendre i aplicar coneixements pràctics en soldadura tova i electrònica. A mesura que avancen en el procés de muntatge electrònic, s’enfronten a diverses dificultats que requereixen solucions astutes, a més, es fomenta el desenvolupament de les seves habilitats analítiques i la seva capacitat per treballar en equip.

Les activitats pràctiques, com la construcció d’aquest receptor de ràdio FM digital, tenen un impacte positiu en la motivació dels alumnes i en el seu interès pel camp de la tecnologia. A més, l’adquisició d’habilitats en electrònica i tecnologia no només és gratificant a curt termini, sinó que també pot preparar els estudiants per a futurs estudis o carreres en àrees relacionades amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM).

A mesura que el món evoluciona cap a una dependència més gran de la tecnologia, les habilitats tècniques adquirides mitjançant projectes com aquest juguen un paper essencial en la preparació dels estudiants per a les oportunitats professionals del futur. A més de proporcionar-los una comprensió pràctica dels principis tecnològics, aquest tipus d’iniciatives fomenten el pensament crític i la resolució de problemes, competències que són essencials en qualsevol àmbit professional.

L'Institut Jaume Huguet aplaudeix l’entusiasme i el compromís dels estudiants de 4t d'ESO en aquest projecte, i destaca la importància de la formació pràctica en la preparació dels joves per a un futur cada vegada més digital i tecnològic.