Competició Sumo de robots

2023 12 13 sumo robotsDins la matèria de Robòtica, l’alumnat de 3r d'ESO ha viscut l’experiència emocionant de participar en una competició Sumo de robots. Aquesta iniciativa no només ofereix als estudiants l’oportunitat de prendre part en una experiència d'aprenentatge pràctica i divertida, sinó que també els anima a construir robots treballant col·laborativament en petits grups.

Aquesta competició és una gran oportunitat per despertar l'interès dels alumnes en professions relacionades amb la tecnologia i l'enginyeria, preparant-los per a un futur en un món cada vegada més impulsat per la tecnologia.

Dins d’aquesta optativa, els alumnes es dediquen a la construcció de prototips per afrontar reptes o situacions reals. Això implica la configuració de plaques i mòduls programables amb l'ús de sensors i actuadors, aplicant lògica de programació i construint o muntant estructures i/o mecanismes. En aquesta tasca, es fan servir materials com Lego Mindstorms i la placa de programació lliure Arduino, cosa que proporciona una perspectiva àmplia i pràctica en el món de la robòtica.

A través d’aquestes experiències educatives, els estudiants no només adquireixen coneixements pràctics en el camp de la tecnologia, sinó que també desenvolupen habilitats col·laboratives, creativitat i resolució de problemes que seran essencials per al seu futur acadèmic i professional. L'Institut està encantat de veure aquests èxits i continuarà fomentant l’entusiasme dels estudiants per les ciències i la tecnologia.

En aquest vídeo teniu una mostra del que han fet.