Jornada de conscienciació sobre aturades cardíaques

2023 10 16 suport vital

El 16 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Conscienciació davant d’una Aturada Cardíaca amb el lema: “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”. 

Com cada any, l'Institut, amb l’objectiu de sensibilitzar a tothom i de difondre al màxim la importància de saber actuar davant d’una mort sobtada, va programar diferents activitats, que es van haver de fer en diversos dies per culpa de la pluja. 

Per començar-les, el dia 16 mateix, el director i les referents de centre del Programa de Suport Vital Bàsic als centres educatius van canviar d'ubicació un dels desfibril·ladors amb l'objectiu de facilitar-ne l'accés; s’ha posat  a la consergeria de la planta baixa.   

A més, els alumnes del CFGS d’Ensenyament i Animació socioesportiva (EAS) van penjar els cartells de la Jornada i van començar a preparar les activitats de conscienciació.

El dia 17, l’alumnat de 1r del CFGS d'Ensenyament i Animació Socioesportiva i del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria va organitzar i dinamitzar la resta d’activitats que havien preparat:

- Xerrades informatives als grups d'ESO remarcant la importància de saber actuar amb efectivitat; a més, van repartir uns fulls informatius perquè els comparteixin amb les seves famílies.

- Teatralització a l'hora del pati al voltant d'una situació on es produeix una aturada cardíaca per explicar-los com han d’actuar de forma adient  i com s’activa la cadena de supervivència.

- Mini tallers a l'hora del pati de les maniobres bàsiques contemplades en el Suport Vital Bàsic: RCP (reanimació cardiopulmonar), PLS (posició lateral de seguretat) i Obstrucció de la Via aèria.

#16octubre #suportvitalbasiceducatiu #totssalvemvides #alanostraescolatambeajudemasalvarvides

DIA 16

DIA 17