JAHU Mediterrani, la cooperativa de 4t

JAHU Mediterrani és el nom de la cooperativa, un projecte que és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Administració del centre i l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona CoopCamp. La finalitat de crear aquesta empresa és la d’ajudar l’alumnat a obtenir fons per al seu viatge de final d’etapa, un creuer pel Mediterrani.

La primera de les activitats que han organitzat en el marc de la cooperativa ha estat el Torneig FIFA 19, un joc de futbol virtual que ha tingut una bona acollida entre l’alumnat del centre, ja que hi han participat més d’una trentena de joves. A més a més, durant la final del torneig, el 15 de febrer, van comptar amb la col·laboració de representants de Club Gimnàstic de Tarragona; Domingo Garcia, responsable de la secció d'eSports del club, va venir a veure la final i regalà als alumnes que havien participat en el torneig entrades per assistir al partit que enfrontà l’equip tarragoní amb el Cadis el dissabte 23 de febrer.

 

COOP ALUMNES 4T final futbol

 

Tot el procés de creació i posada en marxa de la cooperativa fou molt engrescador per als alumnes, ja que la presa de decisions va ser de forma conjunta i democràtica cosa que els va fer sentir-se partícips de l’empresa. En una de les assemblees van decidir, entre d’altres aspectes, el nom de la cooperativa: escolliren el de JAHU Mediterrani, fent referència al nom del centre JAume HUguet i al creuer pel Mediterrani; també havien escollit el Consell Rector, format per un president, una secretària, un tresorer i dos vocals; escolliren el logotip de la cooperativa; es redactaren els estatuts, les fitxes de registre dels socis; se signà el conveni de col·laboració entre el President de la cooperativa i el director de l’Institut (Jordi Tuset en aquells moments), etc.

COOP ALUMNES 4T signatura conveni

L’experiència està sent molt positiva ja que la implicació de tots els socis de la cooperativa és màxima i estan gaudint de tot allò que van fent, a la vegada que aprenen d’una manera molt pràctica com és la gestió empresarial i l’economia des d’una perspectiva ètica, de solidaritat, democràcia , igualtat i cooperació, principis bàsics de les cooperatives i de la vessant de l’economia anomenada social.

Els alumnes de la cooperativa JAHU Mediterrani continuen emprenent i aprenent. De ben segur, que quan s’acabi el curs s’enduran una experiència molt enriquidora que els ajudarà a tenir una visió més impregnada de valors envers el món empresarial, i més contretament, del món cooperatiu.

 

Vicent Juan Gómez

Departament d’Administració